green-covid_SI

Stojimo na prelomnici.

Vlada RS trenutno odloča o porabi več milijard za ponoven zagon gospodarstva ob krizi COVID-19. Ti “mega paketi” evropske in državne pomoči bodo določili prioritete in smer našega razvoja še za desetletja vnaprej, ter odločili, ali bomo uspešni v boju s podnebno krizo.

Sedaj imamo priložnost, da spremenimo na bolje, kako živimo in sobivamo z naravnim svetom. Ne ponovimo napak iz leta 2008, ko se je v odgovoru na finančni zlom še naprej financiralo fosilno industrijo in druge onesnaževalce.

Pridruži se pozivu Vladi RS, da postavi na prvo mesto ljudi in dobrobit naravnih ekosistemov, ki nam omogočajo življenje. Denarno pomoč naj zato stran od okolju škodljivih dejavnosti in jo usmeri v železniško in kolesarsko infrastrukturo, čiste energetske rešitve, okolju prijaznejše kmetijstvo in povečano lokalno oskrbo s hrano. Na ta način bomo izšli iz trenutne zdravstvene in ekonomske krize tako, da bomo hkrati znižali emisije toplogrednih plinov in se zaščitili pred grožnjami povezanimi s podnebnimi spremembami.

Preberi si več o zelenem odgovoru na trenutno zdravstveno in ekonomsko krizo.

PRIDRUŽI SE, PODPIŠI POZIV pristojnim ministrom Vlade RS