Naredimo konec onesnaževanju s plastiko za enkratno uporabo!

GP0STSCDJ_Web_size

Vsako minuto vsakega dne, vse dni v letu, v naših oceanih pristane za en smetarski tovornjak plastike. V obdobju pandemije se je količina plastičnih odpadkov, kot so na primer rokavice za enkratno uporabo in maske, na žalost le še povečala. Naš planet se vse bolj duši v odpadni plastiki.

Podjetja nas že predolgo silijo v kupovanje njihovih izdelkov s plastično embalažo, praktično nemogoče je kupiti stvari, brez da bi bile zavite v plastiko. Dolga leta nas prepričujejo, da sta rešitvi recikliranje in boljše ravnanje z odpadki ter da je odgovornost za nastale odpadke le na nas. Edini način, da se kot družba osvobodimo onesnaženja s plastiko je, da najprej ZMANJŠAMO PROIZVODNJO in porabo plastike za enkratno uporabo. Ustvariti moramo sisteme, ki bodo omogočali ponovno uporabo in polnjenje saj bomo le s tem končalo dobo plastike za enkratno uporabo.

Ne bomo se mogli preprosto »izreciklirati« ven iz te krize onesnaženja s plastiko.

Zaveži se, da boš v svojem življenju zmanjšal_a porabo plastike za enkratno uporabo ter tako pokaži, da ti je mar. Z nami pa od podjetij ter politikov zahtevaj, da ukrepajo tudi oni!